Akce
říjen 2022
Speciality Rakousko-Uherska v Pivnici U Čápa
Zažijte kousek historie s našimi specialitami inspirovanými roky za Rakousko-Uherska.
září 2022
Tatarák Weeks u Čápa
Jedna z nejoblíbenějších akcí je po roce opět tady! Nenechte si je ujít a stavte se k Čápovi.
srpen 2022
Sýrové speciality u Čápa
Milujete sýr? A máte ho rádi tak moc, že nevíte, který, jak často a v jaké podobě si ho dát? Pokud odpovídáte ano, tak to nesmíte chybět v srpnu na Čápovi!
červenec 2022
Rybí speciality u Čápa
Ryba sem, ryba tam, ryba kam se podíváš. Tak bychom mohli popsat naši akční nabídku v červenci.
30. červen 2022
12. narozeniny v Pivnici U Čápa
Už 30. 6. od 17. hodin k nám přijďte oslavit naše 12. narozeniny! Rozdáváme prvních 500 piv zdarma. Hraje UKULELE TROUBLEMAKERS. Čeká vás grilované sele, panák Čápovice a bohatá tombola na podporu FN Brno.
červen 2022
Mexiko právě teď u nás!
Zažijte pravou chuť Mexika přímo v centru Brna.
květen 2022
BBQ týdny v Pivnici U Čápa
Otevřeli jsme zahrádku, máme tu sluneční dny a s ním i naše grilované dobroty!
duben 2022
Jarní speciality jsou tu!
Vychutnejte si jaro na našich talířích
březen 2022
Guláše v Pivnici U Čápa
I letos si můžete pochutnat na tolik oblíbených guláších. Neváhejte a stavte sek nám, gulášů si u nás užijete do syta!
únor 2022
Řízkové hody v Pivnici U Čápa
Zastavte se během února k Čápovi a pochutnejte si řízcích v 6 různých variacích! Jsou tu Řízkové hody.
leden 2022
Steaky v Pivnici U Čápa
Užijte si tento měsíc skvělé steaky, jak se patří!
Na začátek roku jsme si pro vás připravili steaky, které k naší Plzni skvěle sedí.
prosinec 2021
Zvěřinové týdny v Pivnici U Čápa
Zimní období je naprosto ideální pro zvěřinové hody, proto ani u nás nemohou chybět!
od 5. 11. 2021
Svatomartinská hostina v Pivnici U Čápa
Přijďte si pochutnat na naší výtečné huse! Už od pátku 5. 11. si můžete pochutnat na našem tradičním vyladěném svatomartinském menu.
od 30. 10. 2021
Zabijačkové hody
Letos nesmíte chybět u naší zabijačky se spoustou zabijačkových specialit!
říjen 2021
Speciality Rakouska-Uherska
Zažijte kousek historie s našimi specialitami inspirovanými Rakousko-Uherskem
srpen 2021
Rybí nabídka
Pochutnejte si na tradičních, lehkých rybách i u nás v pivnici. Připravili jsme pro vás ty nejlepší lahůdky.
26. srpen 2021
11. narozeniny v Pivnici U Čápa
Už 26. 8. od 17. hodin k nám přijďte oslavit naše 11. narozeniny! Pivo za 39 Kč. Hraje UKULELE TROUBLEMAKERS. Čeká vás grilované sele, panák Čápovice a bohatá tombola na podporu FN Brno.
červenec 2021
Tatarák Fest
Tradiční a oblíbené tataráky, ty už tradičně připravujeme i v naší Pivnici U Čápa. Jaké jsme si pro vás letos připravili?
březen 2021
Jaro U Čápa
První jarní sluneční paprsky nás hřejí do zad, to znamená, že přišel čas na naši tradiční jarní nabídku!
únor 2021
Guláše
I letos jsme připravili pro vás guláše a nebudete vědět, který si dřív vybrat. Neváhejte a dejte si pořádně do nosu i doma! Do nabídky jsme zařadili jen ty nejoblíbenější - zabijačkový, kančí i náš tradiční Čápův hovězí guláš. A na své si přijdou i vegetariáni. Mrkněte, na čem si pochutnáte.
únor 2021
Family Pack
Nenechte si ujít naše smažené a grilované dobroty!
Sice musíme sedět doma, ale to nám nebrání v dopřávání si.
Právě proto jsme pro vás připravili tyto boxy plné oblíbených dobrot.
prosinec 2020
Zabijačkové speciality
Ani letos vás neochudíme o zabijačkové hody se vším, co k nim patří!
Všechny zabijačkové výrobky, které vám nabízíme, pochází z naší domácí produkce.
listopad 2020
Svatomartinská nabídka
Přijďte si do Pivnice U Čápa pro výtečnou husu! Od 10. 11. jsme si pro vás připravili vyladěné svatomartinské tříchodové menu. Hlavním chodem je samozřejmě svatomartinská pomalu pečená husička s červeným a bílým zelím, bramborovými šiškami a špekovými knedlíky.
Bavorská nabídka
září 2020
Bavorské klobásky, preclíky, různé variace zelí a dobré pivo, to jsou dobroty, které pro vás už tradičně připravujeme u Čápa v průběhu září.
Užijte si tradiční bavorské speciality! Na které se u nás můžete těšit?
srpen 2020
Tatarák fest
Tradiční a oblíbené tataráky, to je top akce, kterou pro vás už tradičně připravujeme v Pivnici U Čápa. Co jsme si pro vás letos připravili?
Vybírat můžete ze šesti vymazlených tataráčků. Vychutnejte si Telecí tataráček s marinovanými žampiony a křepelčím vejcem, Hovězí belgický tataráček se sýrem Gran Moravia a hranolkami, Jelení tatarák se šalotkou, okurkami cornichon, červenou řepou a jalovcovou majonézou. Pokud nemáte chuť na maso, jistě si užijete skvěle vyladěný vegetariánský Houbový tataráček s lesními hříbky nebo Tvarůžkový tatarák s chilli, pažitkou a pivem Pilsner Urquell. Dali byste si raději náš tradiční Čápův hovězí tatarák? Nebojte! Ten u nás nesmí chybět!
Posedět u nás můžete na zahrádce i vevnitř. Uvnitř si můžete místo i rezervovat na tel. 778 545 878 nebo přes rezervační formulář.
červen 2020
Burgery U Čápa
Po nuceném uzavření restaurací se vracíme v plném nasazení zpět a to hned s velkou peckou!
Od pátku 12. 6. si u nás pochutnáte na vyladěných a šťavnatých burgerech. Všechny servírujeme v poctivých domácích bulkách a pochutnáte si na klasickém hovězím i dvojitém hovězím cheeseburgeru s hranolkami, oblíbeném burgeru s trhaným vepřovým s americkými bramborami nebo kuřecím burgeru s hranolkami. Ke všem masitým burgerům dostanete i salátek coleslaw. Burgeru se nemusí vzdát ani ti, kteří neholdují masu, v nabídce máme i burger s grilovaným sýrem halloumi a hlívou ústřičnou, ten vám naservírujeme s hranolkami a naším čáposlawem.
Sbíhají se vám sliny? Přijďte, burgery u Čápa jedou!
Místo si můžete i rezervovat na tel. 778 545 878.
Těšíme se na vás!
Sledujte nás na facebooku, kde zveřejňujeme i fotky a další informace o akcích.
březen 2020
Řízkové hody
Přijďte si v březnu k Čápovi pochutnat na řízcích v 7 různých variacích! Jsou tu Řízkové hody.
Připravili jsme si pro vás šťavnaté řízečky, které se vám rozplynou na jazyku. Smaženou česnekovou vepřovou krkovičku s okurkou, hořčicí a pečivem, vepřovou panenku plněnou listovým špenátem a mozzarellou se šťouchanými bramborami s cibulkou, kuřecí prsní řízek naložený v jogurtu, obalovaný v cornflakes s vařenými bramborami a bylinkovým dipem. Nesměli jsme vynechat ani zvěřinu, tedy kančí řízečky smažené na sádle s bramborovou kaší a okurkovým salátem a již tradiční a oblíbený řízek Ondráš, tedy vepřovou panenku v bramboráku s čáposlawem a sýrovým dipem. Řízečky máme i hovězí a to smažený Porthaus z hovězí roštěné s bramborovým salátem s majonézou. A co by to bylo za Řízkové hody, kdybychom neměli i klasický vídeňský telecí řízek s vídeňským bramborovým salátkem? Na těchto variantách české nejoblíbenější klasiky si pochutnáte během března u Čápa!
Pro rezervaci místa nám zavolejte na tel. 778 545 878 nebo rovnou přijďte k nám na roh Obilného trhu. Těšíme se na vás!
únor 2020
Guláše u Čápa
Přijďte si dát pořádně do nosu! Připravili jsme si pro vás guláše a nebudete vědět, který si dřív vybrat. Zabijačkový, kančí, hovězí, maďarský nebo radši rybí nebo bez masa? Mrkněte, na čem si pochutnáte.
Jako polévku si můžete dát mexickou gulášovou, do které dáváme kuřecí maso, červené fazole, kukuřice, chilli a smetanový noček. Je poctivá a počítejte, že vás určitě zasytí. Z hlavních jídel už to budou klasické i netradiční gulášky. Kančí guláš na červeném víně, zabijačkový vepřový guláš s játry nebo pikantní maďarský hovězí guláš s klobáskou. Nesmí chybět Čápův hovězí guláš, ve kterém je kromě hovězího i klobáska a cibule a servírujeme jej s karlovarským knedlíkem a bramboráčky. Na své si přijdou i milovníci hub, kteří si mohou dát houbový gulášek z hlívy ústřičné, lišek a směsi lesních hřibů, který doplní domácí špecle. A specialitkou je kapří guláš s paprikovými lusky, slaninou a smetanou. Tahle akce stojí za to!
Zavolejte nám na rezervaci na tel. 778 545 878 nebo rovnou přijďte k nám na Obilňák. Těšíme se na vás.
leden 2020
Z naší udírny
Na leden jsme pro vás připravili celé uzené menu. Přijďte k nám ochutnat speciality vyuzené v naší udírně!
Jako předkrm si můžete dát filátko z uzeného pstruha s koprovou omáčkou s kapary a opečeným toastem nebo uzenou vepřovou panenku špikovanou slaninou balenou v barevném pepři s nakládanými cibulkami, švestkovou omáčkou a pečivem. Z hlavních chodů to je pečená uzená krkovice s medem a dijonskou hořčicí, bramborovo-cibulovým pyré a salátkem z červeného zelí. Uzený bůček s teplým kroupovým salátem s pečenou dýní a sušenými rajčaty a rozpečeným chlebem. Dát si můžete i uzený hovězí jazyk s karotkovo-bramborovou kaší a strouhaným křenem s jablky a nesmí chybět uzená vepřová žebírka s medovo-hrubozrnnou hořčicí, čerstvým křenem, nakládanými cibulkami a pečivem.
Udělali jsme vám chutě? Tak nám zavolejte na tel. 778 545 878 a rezervujte si místo nebo rovnou přijďte k nám na Obilňák, těšíme se na vás!
prosinec 2019
Zvěřinový speciál
Zima je příznivým obdobím pro zvěřinu na talíři, proto jsme si pro vás připravili zvěřinový speciál na celý prosinec.
Menu již tradičně obsahuje předkrm, tentokrát rovnou dva. Těmi jsou zvěřinová paštika s brusinkovou omáčkou a carpaccio z jeleního hřbetu. Zahřát se můžete polévkou, bažantím vývarem s kořenovou zeleninou a nudlemi. Z hlavních chodů si můžete dát smažený marinovaný kančí řízek s domácím bramborovým salátem, pečenou kančí kýtu se šípkovou omáčkou a karlovarským knedlíkem, dančí guláš s osmaženou cibulkou, bramboráčky a karlovarským knedlíkem nebo jelení kýtu pečenou na červeném víně, kořenové zelenině a lesních houbách s bramborovými kroketami. Nevynechejte sladkou tečku na závěr! Legendu mezi dorty. Sacher dort se šlehačkou.
Otevřeno máme i přes vánoční svátky, Silvestra a Nový rok! Od 11. hodiny do půlnoci. Jedinou výjimkou je Štědrý den, kdy máme zavřeno.
Místo si můžete rezervovat na tel. 778 545 878 nebo přes náš rezervační formulář.
Těšíme se na vás a přejeme vám příjemný adventní čas a krásné svátky!
listopad 2019
Zabijačkové hody
Po zabijačce, která se u nás konala 26. 10., pro vás máme během celého listopadu spřipravené zabijačkové hody se vším, co k pravé zabijačce patří!
Všechny zabijačkové výrobky, které vám nabízíme, pochází z naší domácí produkce. Mezi hlavní chody patří pečená jitrnice s kysaným zelím a bramborami, kroupové jelítko se zelím a šťouchanými bramborami, vepřový bok pečený na černém pivu se zelím a knedlíkem, zabijačkový guláš s cibulí, feferonkou a karlovarským knedlíkem, sekaná s bramborovou kaší a okurkou, srdce na smetaně s houskovým knedlíkem nebo zabijačkový talíř pro dvě osoby. Jako předkrm si můžete dát tlačenku, ovar, paštiku, škvarky se sádlem a cibulkou nebo vepřové koleno s vejmrdou, hořčicí a chlebem. Nechybí ani prdelačka nebo ovarová polévka!
Místo si můžete rezervovat přes náš rezervační formulář nebo tel. 778 545 878.
Těšíme se na vaši návštěvu!
listopad 2019
Svatomartinská husička
Přijďte od 8. do 11. listopadu na husu! Připravili jsme si pro vás vyladěné svatomartinské čtyřchodové menu. Hlavním chodem je samozřejmě svatomartinská pomalu pečená husička s červeným zelím se švestkami, bramborovými šiškami a špekovými knedlíky. Jako předkrm si můžete dát jemnou paštiku z husích jater a mandlí s brusinkovou omáčkou a bagetkou, polévku husí kaldoun s droby a játrovými knedlíčky. A určitě byste neměli vynechat dezert, kterým je domácí štrúdl plněný tvarohem, rozinkami a vlašskými ořechy s vanilkovou omáčkou.
Celé menu si můžete dát za zvýhodněnou cenu 471 Kč.
Doporučujeme jej doplnit i svatomartinským mladým vínem od malého vinaře Františka Mádla z Velkých Bílovic. Vybírat můžete z Muškátu moravského, Veltlínského červeného raného, Zweigeltrebe rosé a Modrého Portugalu.
Doporučujeme rezervaci místa přes náš rezervační formulář nebo tel. 778 545 878.
Těšíme se na vaši návštěvu!
říjen 2019
Podzimní nabídka
Už je tu říjen a tak jsme pro vás na tento měsíc připravili nabídku plnou podzimních barev a ingrediencí, které jsou pro toto období typické. Na jakých specialitách si u nás pochutnáte?
U předkrmu můžete vybírat z jemné paštiky z kachních jater s brusinkami, slaninovou drobenkou a opečenou bagetkou nebo podzimní houbové smaženice z čerstvých hřibů s cibulkou a čerstvým chlebem. Nesmí chybět dýňová krémová polévka s praženými slunečnicovými semínky a česnekovými krutony. Mezi hlavní chody jsme zařadili pečené kachní stehno s kostí na portském víně a podzimní zelenině s bramborovou kaší s máslem, filírovanou vepřovovou panenku na kroupovém risottu s hříbky a liškami přelitou redukcí z červeného vína a také pečený hovězí pupek se zauzenou solí a rozmarýnem, ragú z dýně a cukety a šťouchanými bramborami s cibulkou. Když si dáte i dezert, bude jako od babičky. To jsou domácí kynuté povidlové buchty sypané cukrem.
Místo si rezervujete na tel. čísle 778 545 878 nebo přes náš rezervační formulář. Těšíme se na vás!
PS: A na sobotu 26. 10. pro vás chystáme již tradiční zabijačku! Sledujte náš facebook, kde se vše dozvíte jako první.
září 2019
Bavorské týdny
Tradiční bavorské speciality, pivo, preclíky... To je jedna z top akcí, kterou pro vás už tradičně připravujeme u Čápa. Co jsme si pro vás letos připravili ve stylu kuchyně, která je té naší historicky tak podobná?
Letos si během září pochutnáte na bavorských klobásách připravených z telecího a vepřového masa řezníkem speciálně pro naši pivnici, smažené vepřové kotletě s houbovou omáčkou či grilovaném vepřovém kolenu s medovým zelím a gruibe knedlíky. Jako předkrmy jsme si pro vás připravili bavorský buřtový salát či bavorský játrový sýr s hořčicí. Polévka je poctivá krémová česnečka a jako dezert nesmí chybět bavorské vdolečky s povidly a domácí šlehačkou.
Místo si rezervujete na tel. čísle 778 545 878 nebo přes náš rezervační formulář.
srpen 2019
Soboty patří grilování!
Každá sobota druhé poloviny letních prázdnin u Čápa patří grilování. Přijďte si s celou rodinou v soboty 3., 10., 17. 24. i 31. srpna pochutnat na šťavnatém masu z venkovního grilu.
První srpnovou sobotu budou vepřové kýty na rožni, na první ořez přijďte na 17. hodinu. Na druhou i čtvrtou sobotu v srpnu jsme si pro vás připravili grilované domácí uzené cigáry, marinovanou vepřovou krkovici, kuřecí prsa, pikantní vepřovou panenku nebo grilovanou makrelu na česneku a tymiánu a grilovat se bude od 18. hodiny. V sobotu 17. srpna si pochutnáte na krůtách na rožni se začátkem ořezu v 17 hodin. A poslední srpnová sobota bude ve znamení konce letních prázdnin a selátka na rožni! To se sice začne na grilu otáčet už kolem poledne, ale k ořezu bude opět od 17. hodiny.
Pro rezervaci míst uvnitř volejte na tel. 778 545 878 nebo využijte rezervační formulář.
červenec 2019
Tatarák fest
Jelikož k nám nejraději chodíte nejen na svíčkovou a guláš, ale taky na tatarák, rozhodli jsme se pro vás na tento měsíc nabídku tataráků rozšířit ve velkém. Celý červenec se tedy u Čápa koná Tatarák fest!
Vybírat můžete ze sedmi vymazlených tataráčků. Mezi ty patří samozřejmě Čápův hovězí tatarák a Tataráček z vyzrálých pivních sýrů, ale také Belgický tatarák se sýrem gran moravia a hranolkami, Francouzský tatarák s okurkou, dijonskou hořčicí a opečenou topinkou, Telecí tatarák s lanýžovým olejem, sýrem gran moravia, křepelčím vejcem a topinkou, Tatarák z lososa s jablky, créme fraiche a toastem a také skvěle vyladěný vegetariánský Tatarák z červené řepy s kozím sýrem, balsamicem a opečeným toastem. Který si vyberete vy?
Posedět u nás můžete na zahrádce i vevnitř. Uvnitř si můžete místo i rezervovat na tel. 778 545 878 nebo přes rezervační formulář.
červen 2019
Burgery u Čápa
Na vaše přání jsme si pro vás na celý červen přichystali oblíbenou specialitku, na kterou si v naší nabídce vzpomínají asi už jen pamětníci. Burgery!
Můžete si vybrat hned ze čtyř druhů a slibujeme, že si u nás pochutná každý Burgermaster. Na výběr máte burger se šťavnatým vepřovým masem, cheddarem a karamelizovanou cibulkou doplněný americkými bramborami. Hovězí klasický nebo hovězí double burger se smaženými cibulovými kroužky a hranolkami. A také kuřecí burger se smaženým kuřecím prsíčkem v kukuřičných lupíncích s hranolkami. Ke každé porci dostanete salát coleslaw. Těšíme se na vaši návštěvu i na zahrádce v parku.
Rezervace míst uvnitř v pivnici na tel. 778 545 878 nebo přes rezervační formulář.
květen 2019
Chřestový květen u Čápa
Během celého května si u nás pochutnáte na nabídce specialit s českým chřestem, na které si náš šéfkuchař Lukáš Hamala se svým týmem dal opravdu záležet. Z předkrmů je to perfektně dochucený chřestový tataráček s avokádem a bylinkami a smažený zelený chřest v sýrové krustě s citronovou majonézou. Polévka je krémová, z chřestu i medvědího česneku s bylinkovými krutony. Z hlavních chodů si vyberete z vepřové panenky, pečeného hovězího pupku a grilovaných kuřecích prsou. A dezert? Koláč se rozplývá na jazyku a chřest i rebarbora mu dodávají svěží příchuť a s vanilkovou zmrzlinou tak tvoří dokonalou kombinaci.
Chřestová nabídka u Čápa jen do konce května. Rezervujte si místo přes náš rezervační formulář nebo tel. 778 545 878.
duben 2019
Jaro U Čápa
První jarní sluneční paprsky nás hřejí do zad, kluci si začínají plést pomlázky a tak je nejvyšší čas, aby i Čáp po úspěšném Řízkofestu přišel se svou tradiční jarní nabídkou, která je letos opravdu skvostná!
Mezi předkrmy jsme zařadili carpaccio z červené řepy s čerstvým kozím sýrem a ořechy, telecí tataráček a restovaná králičí jatýrka. Jarní polévkou je kaldoun z kuřátka s kopřivovými nočky. Z hlavních chodů si pochutnáte na pečeném králičím stehně se špenátem a bramborami, mladém kuřátku s nádivkou a grilovanou zeleninou, telecích líčkách na zázvoru se zeleninou a bramborovou kaší či grilované selečí kotletě s fazolovými lusky a pečenými bramborami. Sladkou tečkou na závěr jarní nabídky jsou lívance s borůvkami a tvarohem. Taky neodoláte, že?
Rezervujte si svůj stůl včas na tel. 778 545 878.
Těšíme se na vás.
březen 2019
Řízkofest
Na březen jsme si pro vás připravili řízkové hody aneb Řízkofest. A stojí to za to!
Šest druhů řízků a každý je něčím speciální. Řízek Ondráš je vepřová panenská svíčková balená v bramboráku, kyjevský kuřecí řízek je balený v petrželkové strouhance a olomoucký vepřový řízek? Ten je samozřejmě s tvarůžky! Samozřejmě nesmí chybět Wiener Schnitzel, tedy vídeňský telecí řízek s odlehčeným bramborovým salátem tak, jak jej znáte právě z tradičních vídeňských restaurací. Šestici doplňuje jelení řízek v bylinkové strouhance a na své si přijdou i ti, kteří neprahnou po masu. Pro ty je připraven řízek z hlívy ústřičné.
Pro rezervaci místa volejte na tel. 778 545 878.
únor 2019
Speciality z naší udírny
Každý měsíc tohoto roku se u nás můžete těšit na jinou zajímavou akci. Po celý únor to jsou speciality z naší udírny. Šéfkuchař Lukáš Hamala se svým týmem vám bude servírovat uzenou vepřovou panenku špikovanou slaninou, vykostěné vepřové kolínko či šťavnatá vepřová žebírka, ale na své si přijdou i ti, kteří dávají přednost odlehčenějším jídlům. V nabídce je totiž i uzený kapr se šťouchanými bramborami a salát s trhaným kuřecím masem a bagetkou.
Pro rezervaci místa volejte na tel. 778 545 878.
červen 2018
CELÁ PEČENÁ KACHNA NA PEKÁČI
Vyražte s rodinou či přáteli na vynikající oběd nebo večeři!
Čeká na Vás celá pečená kachnička servírovaná ve smaltovánem pekáčku, s variací houskových, bramborových a karlovarských knedlíků a variaci bílého a červeného zelí.
Pak už stačí jen objednat půllitr tankového piva Pilsner Urquell a dokonalý gastronomický zážitek je zaručen.
To vše až pro čtyři osoby v Pivnici u Čápa za cenu
613,-Kč
Cena zahrnuje:
Celá pečená kachna (2200g)
Čtyři porce tří druhů knedlíků
Čtyři porce dvou druhů zelí