Zvěřina

pochoutky kančí, jelení anebo bažantí

od 20. 11. 2023

Již od 20. listopadu až do konce tohoto roku se u nás můžete zastavit a pochutnat si na vyladěném zvěřinovém menu. Přijďte si rozšířit obzory a zpestřit jídelníček masy, která běžně potkáte spíš v lese než na talíři. Připravíme pro vás pochoutky z bažanta, kance i jelena a vše zakončíme skvělým dezertem ve velkém stylu.

Zvěřina vám kromě své specifické chutě nabízí i další skryté výhody! Maso ze zvěře lovené ve volné přírodě je lehce stravitelné, jeho konzumace se doporučuje v rámci mnoha dietních směrů a obsahuje vysoké množství minerálních látek, jako jsou draslík, železo a fosfor. Celkové procento tuku je nižší, než u masa ze zvířat chovaných ve velkochovech a obsahuje větší množství bílkovin. Jaké lahůdky jsme pro vás tedy ze zvěřiny připravili tentokrát?

Opět budete moci ochutnat tematické menu od předkrmu přes polévku, nabídku čtyř hlavních chodů až po dezert. Jako předkrm vám budeme servírovat Jelení tatarák a jelen nebude ta jediná speciální surovina, kterou na svém talíři najdete. Z lesa totiž pochází i další frajer, který hraje důležitou roli v tomto chodu, kterým je lanýž, obsažený v majonéze. Na přikousnutí budete mít k dispozici samozřejmě opečené topinky s česnekem. Jako polévku pro vás pomalu potáhneme Bažantí vývar a podávat ho budeme jako od babičky se vším všudy, tedy s masem, zeleninou i domácími nudlemi.

V rámci hlavních chodů budete mít na výběr rovnou ze čtyř skvělých adeptů. Jako první vám představíme Pečenou kančí kýtu se šípkovou omáčkou a karlovarským knedlíkem. Kromě (jak už jsme si řekli) dietního masa ze zvěřiny bude hrát prim šípková omáčka bohatá na vitamín C a karlovarský knedlík plný zelené petrželky. Tento chod bychom tedy rozhodně doporučili jako přípravu a nakopnutí imunity na následné chladnější měsíce! Druhým pánem na holení je Jelení steak, kterého budou také doprovázet další dobroty z lesa. Na talíři mu budou dělat společnost lesní hřiby, zelený pepř a bramborové krokety. Jako další chod v našem menu najdete Bažantí prsíčka ve slanině, ke kterým si budete pochutnávat na gratinovaných bramborách s cibulí, listovým špenátem a silnou zredukovanou omáčkou Demi Glace. Pokud si nevyberete ani jedno z předchozích jídel, možná vás zaujmeme naší poslední peckou na konec: Zvěřinovým burgerem. Ten budeme připravovat s lehce pikantními jalapeño papričkami, červenou cibulí, slaninou, čedarem a salátem s majonézou z hrubozrnné hořčice. Abychom dodrželi bonton servírování burgerů, dostanete k němu od nás i porci hranolků a salátu Čáposlaw.

Závěrem můžete zvolit porcičku pravého extra čokoládového a kakaového Sacher dortu. Super vláčný korpus pro vás potřeme meruňkovým džemem a každé sousto vám bude pod vidličkou křupat i vrstva čokoládové polevy. Neochudíme vás ani o šlehačku, která celému dortíku přidává krémovost a jemnost.

Degustovat tyto dobroty můžete až do konce roku, tak se neostýchejte a zastavte se na některou z našich pochoutek! Doporučujeme vytvořit si rezervaci na telefonu 778 545 878, nebo prostřednictvím našeho rezervačního formuláře. Budeme se na vás těšit!

Zvěřina – pochoutky kančí, jelení anebo bažantí - Pivnice U ČápaZvěřina – pochoutky kančí, jelení anebo bažantí - Pivnice U ČápaZvěřina – pochoutky kančí, jelení anebo bažantí - Pivnice U ČápaZvěřina – pochoutky kančí, jelení anebo bažantí - Pivnice U ČápaZvěřina – pochoutky kančí, jelení anebo bažantí - Pivnice U ČápaZvěřina – pochoutky kančí, jelení anebo bažantí - Pivnice U ČápaZvěřina – pochoutky kančí, jelení anebo bažantí - Pivnice U ČápaZvěřina – pochoutky kančí, jelení anebo bažantí - Pivnice U ČápaZvěřina – pochoutky kančí, jelení anebo bažantí - Pivnice U ČápaZvěřina – pochoutky kančí, jelení anebo bažantí - Pivnice U ČápaZvěřina – pochoutky kančí, jelení anebo bažantí - Pivnice U ČápaZvěřina – pochoutky kančí, jelení anebo bažantí - Pivnice U Čápa