Akce

Zvěřinový speciál Zvěřinový speciál Pivnice U Čápa - Zvěřinová paštika s brusinkovou omáčkou Zvěřinový speciál Pivnice U Čápa - Carpaccio z jeleního hřbetu s bazalkovým pestem Zvěřinový speciál Pivnice U Čápa - Bažantí vývar Zvěřinový speciál Pivnice U Čápa - Smažený marinovaný kančí řízek Zvěřinový speciál Pivnice U Čápa - Pečená kančí kýta se šípkovou omáčkou Zvěřinový speciál Pivnice U Čápa - Dančí guláš Zvěřinový speciál Pivnice U Čápa - Jelení kýta na červeném víně Zvěřinový speciál Pivnice U Čápa - Sacher dort se šlehačkou

prosinec 2019

Zvěřinový speciál

Zima je příznivým obdobím pro zvěřinu na talíři, proto jsme si pro vás připravili zvěřinový speciál na celý prosinec.

Menu již tradičně obsahuje předkrm, tentokrát rovnou dva. Těmi jsou zvěřinová paštika s brusinkovou omáčkou a carpaccio z jeleního hřbetu. Zahřát se můžete polévkou, bažantím vývarem s kořenovou zeleninou a nudlemi. Z hlavních chodů si můžete dát smažený marinovaný kančí řízek s domácím bramborovým salátem, pečenou kančí kýtu se šípkovou omáčkou a karlovarským knedlíkem, dančí guláš s osmaženou cibulkou, bramboráčky a karlovarským knedlíkem nebo jelení kýtu pečenou na červeném víně, kořenové zelenině a lesních houbách s bramborovými kroketami. Nevynechejte sladkou tečku na závěr! Legendu mezi dorty. Sacher dort se šlehačkou.

Otevřeno máme i přes vánoční svátky, Silvestra a Nový rok! Od 11. hodiny do půlnoci. Jedinou výjimkou je Štědrý den, kdy máme zavřeno.

Místo si můžete rezervovat na tel. 778 545 878 nebo přes náš rezervační formulář.

Těšíme se na vás a přejeme vám příjemný adventní čas a krásné svátky!

Zabijačkové hody

listopad 2019

Zabijačkové hody

Po zabijačce, která se u nás konala 26. 10., pro vás máme během celého listopadu spřipravené zabijačkové hody se vším, co k pravé zabijačce patří!

Všechny zabijačkové výrobky, které vám nabízíme, pochází z naší domácí produkce. Mezi hlavní chody patří pečená jitrnice s kysaným zelím a bramborami, kroupové jelítko se zelím a šťouchanými bramborami, vepřový bok pečený na černém pivu se zelím a knedlíkem, zabijačkový guláš s cibulí, feferonkou a karlovarským knedlíkem, sekaná s bramborovou kaší a okurkou, srdce na smetaně s houskovým knedlíkem nebo zabijačkový talíř pro dvě osoby. Jako předkrm si můžete dát tlačenku, ovar, paštiku, škvarky se sádlem a cibulkou nebo vepřové koleno s vejmrdou, hořčicí a chlebem. Nechybí ani prdelačka nebo ovarová polévka!

Místo si můžete rezervovat přes náš rezervační formulář nebo tel. 778 545 878.

Těšíme se na vaši návštěvu!

Svatomartinská husička

listopad 2019

Svatomartinská husička

Přijďte od 8. do 11. listopadu na husu! Připravili jsme si pro vás vyladěné svatomartinské čtyřchodové menu. Hlavním chodem je samozřejmě svatomartinská pomalu pečená husička s červeným zelím se švestkami, bramborovými šiškami a špekovými knedlíky. Jako předkrm si můžete dát jemnou paštiku z husích jater a mandlí s brusinkovou omáčkou a bagetkou, polévku husí kaldoun s droby a játrovými knedlíčky. A určitě byste neměli vynechat dezert, kterým je domácí štrúdl plněný tvarohem, rozinkami a vlašskými ořechy s vanilkovou omáčkou.

Celé menu si můžete dát za zvýhodněnou cenu 471 Kč.

Doporučujeme jej doplnit i svatomartinským mladým vínem od malého vinaře Františka Mádla z Velkých Bílovic. Vybírat můžete z Muškátu moravského, Veltlínského červeného raného, Zweigeltrebe rosé a Modrého Portugalu.

Doporučujeme rezervaci místa přes náš rezervační formulář nebo tel. 778 545 878.

Těšíme se na vaši návštěvu!

Podzimní nabídka Pivnice U Čápa – Nabídka V barvách podzimu – říjen 2019 Pivnice U Čápa – Nabídka V barvách podzimu – říjen 2019 Pivnice U Čápa – Nabídka V barvách podzimu – říjen 2019 Pivnice U Čápa – Nabídka V barvách podzimu – říjen 2019 Pivnice U Čápa – Nabídka V barvách podzimu – říjen 2019 Pivnice U Čápa – Nabídka V barvách podzimu – říjen 2019 Pivnice U Čápa – Nabídka V barvách podzimu – říjen 2019

říjen 2019

Podzimní nabídka

Už je tu říjen a tak jsme pro vás na tento měsíc připravili nabídku plnou podzimních barev a ingrediencí, které jsou pro toto období typické. Na jakých specialitách si u nás pochutnáte?

U předkrmu můžete vybírat z jemné paštiky z kachních jater s brusinkami, slaninovou drobenkou a opečenou bagetkou nebo podzimní houbové smaženice z čerstvých hřibů s cibulkou a čerstvým chlebem. Nesmí chybět dýňová krémová polévka s praženými slunečnicovými semínky a česnekovými krutony. Mezi hlavní chody jsme zařadili pečené kachní stehno s kostí na portském víně a podzimní zelenině s bramborovou kaší s máslem, filírovanou vepřovovou panenku na kroupovém risottu s hříbky a liškami přelitou redukcí z červeného vína a také pečený hovězí pupek se zauzenou solí a rozmarýnem, ragú z dýně a cukety a šťouchanými bramborami s cibulkou. Když si dáte i dezert, bude jako od babičky. To jsou domácí kynuté povidlové buchty sypané cukrem.

Místo si rezervujete na tel. čísle 778 545 878 nebo přes náš rezervační formulář. Těšíme se na vás!

PS: A na sobotu 26. 10. pro vás chystáme již tradiční zabijačku! Sledujte náš facebook, kde se vše dozvíte jako první.

Bavorské týdny Bavorské týdny Bavorské týdny Bavorské týdny Bavorské týdny Bavorské týdny Bavorské týdny Bavorské týdny Bavorské týdny

září 2019

Bavorské týdny

Tradiční bavorské speciality, pivo, preclíky... To je jedna z top akcí, kterou pro vás už tradičně připravujeme u Čápa. Co jsme si pro vás letos připravili ve stylu kuchyně, která je té naší historicky tak podobná?

Letos si během září pochutnáte na bavorských klobásách připravených z telecího a vepřového masa řezníkem speciálně pro naši pivnici, smažené vepřové kotletě s houbovou omáčkou či grilovaném vepřovém kolenu s medovým zelím a gruibe knedlíky. Jako předkrmy jsme si pro vás připravili bavorský buřtový salát či bavorský játrový sýr s hořčicí. Polévka je poctivá krémová česnečka a jako dezert nesmí chybět bavorské vdolečky s povidly a domácí šlehačkou.

Místo si rezervujete na tel. čísle 778 545 878 nebo přes náš rezervační formulář.

Soboty patří grilování!

srpen 2019

Soboty patří grilování!

Každá sobota druhé poloviny letních prázdnin u Čápa patří grilování. Přijďte si s celou rodinou v soboty 3., 10., 17. 24. i 31. srpna pochutnat na šťavnatém masu z venkovního grilu.

První srpnovou sobotu budou vepřové kýty na rožni, na první ořez přijďte na 17. hodinu. Na druhou i čtvrtou sobotu v srpnu jsme si pro vás připravili grilované domácí uzené cigáry, marinovanou vepřovou krkovici, kuřecí prsa, pikantní vepřovou panenku nebo grilovanou makrelu na česneku a tymiánu a grilovat se bude od 18. hodiny. V sobotu 17. srpna si pochutnáte na krůtách na rožni se začátkem ořezu v 17 hodin. A poslední srpnová sobota bude ve znamení konce letních prázdnin a selátka na rožni! To se sice začne na grilu otáčet už kolem poledne, ale k ořezu bude opět od 17. hodiny.

Pro rezervaci míst uvnitř volejte na tel. 778 545 878 nebo využijte rezervační formulář.

Tatarák fest - Pivnice U Čápa Čápův hovězí tatarák - Tatarák fest Pivnice U Čápa Belgický tatarák - Tatarák fest Pivnice U Čápa Francouzský tatarák - Tatarák fest Pivnice U Čápa Telecí tatarák - Tatarák fest Pivnice U Čápa Lososový tatarák - Tatarák fest Pivnice U Čápa Tatarák z červené řepy - Tatarák fest Pivnice U Čápa Tataráček z vyzrálých pivních sýrů - Tatarák fest Pivnice U Čápa

červenec 2019

Tatarák fest

Jelikož k nám nejraději chodíte nejen na svíčkovou a guláš, ale taky na tatarák, rozhodli jsme se pro vás na tento měsíc nabídku tataráků rozšířit ve velkém. Celý červenec se tedy u Čápa koná Tatarák fest!

Vybírat můžete ze sedmi vymazlených tataráčků. Mezi ty patří samozřejmě Čápův hovězí tatarák a Tataráček z vyzrálých pivních sýrů, ale také Belgický tatarák se sýrem gran moravia a hranolkami, Francouzský tatarák s okurkou, dijonskou hořčicí a opečenou topinkou, Telecí tatarák s lanýžovým olejem, sýrem gran moravia, křepelčím vejcem a topinkou, Tatarák z lososa s jablky, créme fraiche a toastem a také skvěle vyladěný vegetariánský Tatarák z červené řepy s kozím sýrem, balsamicem a opečeným toastem. Který si vyberete vy?

Posedět u nás můžete na zahrádce i vevnitř. Uvnitř si můžete místo i rezervovat na tel. 778 545 878 nebo přes rezervační formulář.

Burgery u Čápa - Pivnice U Čápa Burger s trhaným vepřovým masem - Burgery v Pivnici U Čápa Dvojitý hovězí cheeseburger - Burgery v Pivnici U Čápa Hovězí cheeseburger - Burgery v Pivnici U Čápa Kuřecí burger - Burgery v Pivnici U Čápa

červen 2019

Burgery u Čápa

Na vaše přání jsme si pro vás na celý červen přichystali oblíbenou specialitku, na kterou si v naší nabídce vzpomínají asi už jen pamětníci. Burgery!

Můžete si vybrat hned ze čtyř druhů a slibujeme, že si u nás pochutná každý Burgermaster. Na výběr máte burger se šťavnatým vepřovým masem, cheddarem a karamelizovanou cibulkou doplněný americkými bramborami. Hovězí klasický nebo hovězí double burger se smaženými cibulovými kroužky a hranolkami. A také kuřecí burger se smaženým kuřecím prsíčkem v kukuřičných lupíncích s hranolkami. Ke každé porci dostanete salát coleslaw. Těšíme se na vaši návštěvu i na zahrádce v parku.

Rezervace míst uvnitř v pivnici na tel. 778 545 878 nebo přes rezervační formulář.

Chřestový květen u Čápa - Pivnice U Čápa Chřestový květen u Čápa - Pivnice U Čápa – Chřestový tataráček s avokádem a bylinkami Chřestový květen u Čápa - Pivnice U Čápa – Smažený zelený chřest v sýrové krustě Chřestový květen u Čápa - Pivnice U Čápa – Krémová polévka ze zeleného chřestu Chřestový květen u Čápa - Pivnice U Čápa – Vepřová panenka marinovaná v bylinkách Chřestový květen u Čápa - Pivnice U Čápa – Pečený hovězí pupek s ragú z chřestu Chřestový květen u Čápa - Pivnice U Čápa – Grilovaná kuřecí prsa s kůží se zeleným chřestem Chřestový květen u Čápa - Pivnice U Čápa – Chřestovo-rebarborový koláč s vanilkovou zmrzlinou

květen 2019

Chřestový květen u Čápa

Během celého května si u nás pochutnáte na nabídce specialit s českým chřestem, na které si náš šéfkuchař Lukáš Hamala se svým týmem dal opravdu záležet. Z předkrmů je to perfektně dochucený chřestový tataráček s avokádem a bylinkami a smažený zelený chřest v sýrové krustě s citronovou majonézou. Polévka je krémová, z chřestu i medvědího česneku s bylinkovými krutony. Z hlavních chodů si vyberete z vepřové panenky, pečeného hovězího pupku a grilovaných kuřecích prsou. A dezert? Koláč se rozplývá na jazyku a chřest i rebarbora mu dodávají svěží příchuť a s vanilkovou zmrzlinou tak tvoří dokonalou kombinaci.

Chřestová nabídka u Čápa jen do konce května. Rezervujte si místo přes náš rezervační formulář nebo tel. 778 545 878.

Jaro U Čápa Jaro U Čápa - Výčepní Broňa s pivem a králíkem se španátem a šťouchanými bramborami Jaro U Čápa - Pivnice U Čápa – Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem Jaro U Čápa - Pivnice U Čápa – Králičí jatýrka na bílém víně Jaro U Čápa - Pivnice U Čápa – Kaldoun z jarního kuřátka Jaro U Čápa - Pivnice U Čápa – Telecí tataráček s křepelčím vejcem Jaro U Čápa - Pečené králičí stehno s baby špenátem, šťouchané brambory Jaro U Čápa - Pivnice U Čápa – Telecí líčka na zázvoru a červeném víně, zelenina, bramborová kaše Jaro U Čápa - Pivnice U Čápa – Mladé kuřátko s jarní nádivkou, grilovaná zelenina Jaro U Čápa - Pivnice U Čápa – Grilovaná selečí kotleta, fazolové lusky, pečené brambory Chřestový květen u Čápa - Pivnice U Čápa – Lívance s borůvkami a tvarohem

duben 2019

Jaro U Čápa

První jarní sluneční paprsky nás hřejí do zad, kluci si začínají plést pomlázky a tak je nejvyšší čas, aby i Čáp po úspěšném Řízkofestu přišel se svou tradiční jarní nabídkou, která je letos opravdu skvostná!

Mezi předkrmy jsme zařadili carpaccio z červené řepy s čerstvým kozím sýrem a ořechy, telecí tataráček a restovaná králičí jatýrka. Jarní polévkou je kaldoun z kuřátka s kopřivovými nočky. Z hlavních chodů si pochutnáte na pečeném králičím stehně se špenátem a bramborami, mladém kuřátku s nádivkou a grilovanou zeleninou, telecích líčkách na zázvoru se zeleninou a bramborovou kaší či grilované selečí kotletě s fazolovými lusky a pečenými bramborami. Sladkou tečkou na závěr jarní nabídky jsou lívance s borůvkami a tvarohem. Taky neodoláte, že?

Rezervujte si svůj stůl včas na tel. 778 545 878.

Těšíme se na vás.

Řízkofest - Pivnice U Čápa – březen 2019 Řízkofest - Pivnice U Čápa – Řízek Ondráš Řízkofest - Pivnice U Čápa – Řízek z hlívy ústřičné Řízkofest - Pivnice U Čápa – Olomoucký řízek Řízkofest - Pivnice U Čápa – Kyjevský řízek Řízkofest - Pivnice U Čápa – Vídeňský řízek Řízkofest - Pivnice U Čápa – Jelení řízek

březen 2019

Řízkofest

Na březen jsme si pro vás připravili řízkové hody aneb Řízkofest. A stojí to za to!

Šest druhů řízků a každý je něčím speciální. Řízek Ondráš je vepřová panenská svíčková balená v bramboráku, kyjevský kuřecí řízek je balený v petrželkové strouhance a olomoucký vepřový řízek? Ten je samozřejmě s tvarůžky! Samozřejmě nesmí chybět Wiener Schnitzel, tedy vídeňský telecí řízek s odlehčeným bramborovým salátem tak, jak jej znáte právě z tradičních vídeňských restaurací. Šestici doplňuje jelení řízek v bylinkové strouhance a na své si přijdou i ti, kteří neprahnou po masu. Pro ty je připraven řízek z hlívy ústřičné.

Pro rezervaci místa volejte na tel. 778 545 878.

Speciality z naší udírny - Pivnice U Čápa – únor 2019 Speciality z naší udírny - Pivnice U Čápa – uzený kapr Speciality z naší udírny - Pivnice U Čápa – uzená žebra Speciality z naší udírny - Pivnice U Čápa – uzené koleno Speciality z naší udírny - Pivnice U Čápa – uzená panenka Speciality z naší udírny - Pivnice U Čápa – salát s uzeným kuřecím masem

únor 2019

Speciality z naší udírny

Každý měsíc tohoto roku se u nás můžete těšit na jinou zajímavou akci. Po celý únor to jsou speciality z naší udírny. Šéfkuchař Lukáš Hamala se svým týmem vám bude servírovat uzenou vepřovou panenku špikovanou slaninou, vykostěné vepřové kolínko či šťavnatá vepřová žebírka, ale na své si přijdou i ti, kteří dávají přednost odlehčenějším jídlům. V nabídce je totiž i uzený kapr se šťouchanými bramborami a salát s trhaným kuřecím masem a bagetkou.

Pro rezervaci místa volejte na tel. 778 545 878.

Pečená kachna v Pivnici U Čápa v Brně

červen 2018

CELÁ PEČENÁ KACHNA NA PEKÁČI

Vyražte s rodinou či přáteli na vynikající oběd nebo večeři!

Čeká na Vás celá pečená kachnička servírovaná ve smaltovánem pekáčku, s variací houskových, bramborových a karlovarských knedlíků a variaci bílého a červeného zelí.

Pak už stačí jen objednat půllitr tankového piva Pilsner Urquell a dokonalý gastronomický zážitek je zaručen.

To vše až pro čtyři osoby v Pivnici u Čápa za cenu

613,-Kč


Cena zahrnuje:

Celá pečená kachna (2200g)

Čtyři porce tří druhů knedlíků

Čtyři porce dvou druhů zelí