Burgery

od 5. ledna 2024

Máme tady první letošní speciální akcičku přátelé! Kdyby vám už náhodou nestačilo naše stálé menu a taky pro ty z vás, kteří už jste z něj úplně všechno ochutnali jsme vymysleli burgerové menu! Najdete na něm čtyři vymazlené chlapce, které vám budeme servírovat již od 5. ledna. Nebudou chybět skvělé dozlatova opečené bulky, pořádná porce mletého, nebo trhaného masa, zeleninka a vyladěné omáčky. Rozhodně to k nám přijďte zkusit!

Hamburger má původ v americkém městě Hamburk. Jeho přímým předkem je párek v housce, kterého měl být původně právě hamburger horší náhradník. Bratrům Menchesovým, kteří totiž na trhu prodávali právě tuto nezdravou pochoutku došly párky. Na radu řezníka začali do housky místo párků sázet malé placičky mletého masa a pokrm nazvali hamburger. Od této doby však uběhlo bezmála 150 let a burger dospěl přes období, kdy byl považován za čistě fastfoodové jídlo do dnešní podoby, kdy ho potkáváme v jedněch z nejlepších restaurací světa, vznikají specializované burgrárny a celý svět se po nich může utlouct.

My jsme pro vás v našem aktuálním burgrovém menu dali dohromady 4 naše oblíbence, kterými vám budeme učarovávat celý leden, a i chvíli potom, až do 11. února.

Pochutnáte si u nás například na Hovězím burgeru se srýrem Monterey Jack. Jemnou chuť i texturu tohoto sýra, který si vysloužil přezdívku americký originál pro vás doplníme opečenou slaninou, chipotle majonézou, rukolou, hruškovým chutney a na závěr trošku přiostříme relishem z Piri Piri papriček.

Pro burgrové konzervativce a klasiky máme samozřejmě připravenou i tradičnější variantu: Hovězí burger se sýrem Cheddar. Naplníme vám ho sázeným vejcem, hořčičným dresingem, mixem karamelizovaných cibulí, rajčetem a polníčkem. Stejně jako k předchozímu krasavci vám k němu naservírujeme pořádnou porci dozlatova vysmažených bramborových hranolků.

Trošku extravagance nám do party vnese třetí položka na menu, kterou je Hovězí burger s Portobello žampionem. Uvnitř najdete sýr s modrou plísní, dubový salátek, majonézu a marinovanou salátovou okurku. Na talíř vám vedle něj posadíme pěknou hromádku bramborových plátků.

Poslední pán na holení na našem menu je černá ovce rodiny, mezi ostatními hovězími burgery z mletého masa je totiž jediný vepřový. Burger s trhaným vepřovým masem si u nás dáte s uzenou majonézou, salátem, BBQ omáčkou, rajčetem, sterilovanou okurkou a s naší variantou tradičního coleslawu – s Čáposlawem. Na zajídání samozřejmě dostanete i hranolky.

Tak který zvolíte vy? Nebo se stavíte víckrát a ochutnáte je všechny? Za nás to rozhodně stojí za to! Jako přílohu samozřejmě kromě hranolek a bramborových plátků doporučujeme zvolit naše točené tankové pivo. Svůj stolek si můžete zamluvit na čísle 778 545 878, nebo přes náš rezervační formulář. Budeme se těšit!

Burgery - Pivnice U ČápaBurgery - Pivnice U ČápaBurgery - Pivnice U ČápaBurgery - Pivnice U ČápaBurgery - Pivnice U ČápaBurgery - Pivnice U Čápa